Bodega Pago de Tharsys.

Pago de Tharsys is een prachtige, door een familie gerunde wijnmakerij, omringd door 14 hectare biologische wijngaarden, olijf- en amandelbomen.

De naam van de wijnmakerij, Pago de Tharsys, is een eerbetoon aan Tharsys, die een groot liefhebber van wijn was en de oprichter van het wijngebied Requena in het jaar 1531 voor Christus.

 

De ondergrondse wijnmakerij dateert uit 1808 en is uitgegraven in het kalkstenen gesteente dat kenmerkend is voor dit pand. Jaarlijks is de gemiddelde temperatuur 13 graden. De zomers zijn warm en droog met hoge temperatuur schommelingen tussen dag en nacht. De winters zijn koud met af en toe regen. De bodem is kleverig en zanderig.

Het is in deze ondergrondse wijnmakerij waar de cava's rijpen (zie foto). Het is één van de pionierswijnhuizen in de productie van cava's in het Requena-gebied, in de buurt van Valencia.

 

Tegenwoordig is het gespecialiseerd in lang gerijpte biologische cava's. Pago de Tharsys en zijn wijngaarden bevinden zich 800 meter boven de zeespiegel, op kalksteenbodems, twee factoren die hun cava's kenmerken met een extra frisheid, elegantie en een lange levensduur.

 

De wijnmakerij is het hele jaar open voor bezoeken, reizigers die nieuwsgierig zijn naar het proces van het maken van cava zijn altijd welkom!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.