Import Spaanse vegan wijn & bio cava - Gepersonaliseerde geschenken - Events

Bodega Pago de Tharsys.

De naam van de wijnmakerij, Pago de Tharsys, is een eerbetoon aan Tharsys, een groot liefhebber van wijn en de oprichter van Requena in het jaar 1531 voor Christus.

De bodega Pago de Tharsys is gebouwd op de plaats van een oude bodega daterend van rond 1800. De originele ondergrondse installaties en hun dikke muren zijn gebleven (zie foto). Ze worden momenteel gebruikt voor de rijping van de wijnen en cava’s.

Het domein van Pago de Tharsys omvat 12 hectare wijngaard. Deze voldoen aan uitzonderlijke condities voor het verkrijgen van de wijnen. De wijngaarden bevinden zich op een hoog plateau van 700 meter.

Jaarlijks is de gemiddelde temperatuur 13 graden. De zomers zijn warm en droog met hoge temperatuur schommelingen tussen dag en nacht. De winters zijn koud met af en toe regen. De bodem is kleverig en zanderig.

Door de bijzondere locatie van de kelder in het centrum van de wijngaard, is er voldoende tijd om binnen enkele minuten de oogst binnen te halen om pre-gisting te vermijden. De wijnen worden niet behandeld waardoor de natuurlijke eigenschappen van de druiven niet veranderen. Rijping van de wijn gebeurt in Franse en Amerikaanse eiken vaten die speciaal zijn geselecteerd voor het verkrijgen van de beste hout-aroma's.

De drie cava's met keramisch embleem, zijn de drie godendranken van Pago de Tharsys, opgedragen aan de drie Gorgonen uit de Griekse mythologie; de wondermooie zussen Medusa, Stheno en Euryale. Zij waren zo mooi dat ze zich de jaloezie van Athena op de hals haalden. Poseidon werd verliefd op Medusa en verleidde haar in één van de tempels van Athena. Die ontstak in woede en veranderde de drie zussen in afzichtelijke monsters met bronzen vleugels, klauwen, slagtanden en slangen als haar.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.