Spaanse wijn - vegan & bio / Gratis levering vanaf 99€.

HOME » EVENTS

Jouw feest:

Spaanse wijn & muziek gaan hand in hand.

Wij leveren de cava, wijn én de muziekband, artiest(en). Ongeacht het muziekgenre kan dit gaan van een kleine bezetting met enkel een gitarist tot een grotere band die jouw mensen aan het dansen brengt. 

Een selectie uit verschillende muziekgenres waaronder Ritmo Latino, Flamenco en Covers met professionele artiesten die zalen weten te vullen met prachtige performances. Aldus voor elk wat wils.

Evenals paella live show cooking met een professionele cortador behoort bij de mogelijkheden.

Neem gerust contact op om even af te stemmen: 

info@eltablao.be - 0468/42 70 18

Ritmo Latino

Flamenco

Covers

Een 'Tablao'

is een klein tot middelgroot typisch Spaans restaurant waar er authentieke flamenco optredens zijn. Het publiek zit dicht bij het podium waardoor zij de vibraties, de energie en de emoties van de artiesten kunnen voelen. Een waar spektakel om kippenvel van te krijgen. Zowel beroemde als minder bekende artiesten treden op in de tablao's.

 

Voor drank en spijs ben je eveneens aan het juiste adres. Men serveert er traditionele Spaanse gerechten en heerlijke Spaanse wijnen.  Maar je kan er evengoed enkel en alleen naar het optreden gaan en genieten van een lekker glas wijn. 

 

flamenco en salsa in Herzele boeken artiesten

Degusteer cava en Spaanse wijn.

Spanje heeft de grootste oppervlakte aan wijngaarden ter wereld. Europa's land met meer zonuren per jaar, 73 productiegebieden voor kwaliteitswijnen, +/- 4000 wijnhuizen. Een scala aan inheemse kwalitatieve druivensoorten zoals Tempranillo, Verdejo, Xarel.lo, Pansa Blanca, Macabeo, Parellada... De internationale druivensoorten zoals Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Grenache...hebben zich perfect aangepast. 

 

Maak kennis met cava en Spaanse wijn tijdens een heerlijke degustatie. Goede wijn smaakt beter in leuk gezelschap.

  • Minimum 6 personen.
  • 8 verschillende soorten cava & wijn
  • Voor een vrijgezellenfeest, verjaardag, housewarming, bedrijfsevenement,….of zo maar.

Prijs:

35€ per persoon.

Zijn jullie met veel meer, laat het me weten voor de mogelijkheden.

Duurtijd: +- 2u.

Paella.

 

Paella komt oorspronkelijk uit de lagune van Albufera in Valencia en werd voorheen alleen gemaakt met kip en konijn. Het Valenciaanse gerecht is uitgegroeid tot een nationaal symbool voor de Spaanse keuken. Er zijn ontzettend veel variaties in paella, waardoor sommige regio’s andere ingrediënten gebruiken dan andere. De hoofdingrediënten zijn rijst, stukjes kip, konijn, tomatenbasis, garrofónes, zeevruchten, vis en schaaldieren, snijbonen en saffraan. De basis in paella is altijd hetzelfde. De paellarijst wordt gekookt in een bouillon voor de smaak en mooi geel gekleurd door de saffraan. In principe zijn er drie paella’s. Elke provincie van de regio Valencia heeft een specialiteit. Zo heeft de provincie Valencia de Paella Valenciana die gevuld is met kip, konijn, slakken en grote bonen. De provincie Alicante heeft de Paella de Marisco, die voornamelijk gevuld is met zeevruchten. De provincie Castellón heeft de Paella Mixta die zowel vlees als vis bevat. Daarnaast is er een met alleen groente, die vaak ook vegan friendly zijn. De zwarte variant heet paella nero, die met inktvisinkt wordt gekleurd.

Paella wordt al gemaakt sinds de achtste eeuw. Op een houtvuur wordt dit in een grote paella pan klaargemaakt. Maar waar komt de naam vandaan van dit heerlijke gerecht? ‘Para ella’ of ‘patella’, veel mensen twijfelen eraan. Men beweert dat een van deze benamingen de originele naam is voor paella. Para Ella zou betekenen ‘voor haar’, omdat paella alleen door mannen werd gemaakt. Patella betekent in het Latijn, pan. Sommige beweren dat paella voortkomt uit de restjes van vorige dagen, die samen worden gevoegd in een pan.

 

Laat u verwennen door onze paelleros en bestel tijdig uw geliefkoosde paella.

  • Minimum 4 personen.
  • Paella rico: paella verrijkt met zalmfilet, scampi's, gamba, inktvis, mosselen, kippeboutjes en worstjes - 24€
  • Paella carne: paella verrijkt met kippebout, worstjes, chorizo, konijn en ribbetjes - 24€
  • Paella marinera: rijkelijke vispaella met extra scampi, gamba en extra visfilet (extra langoustine apart te bestellen) - 27€
  • Paella vegan: heerlijke paellarijst met groentenmengeling, gevulde tomaten, vegeburger en gevulde champignons - 24€