Oeps! Heb je iets gemist?

Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze events, acties en nieuwe producten.

 


IS GEWEEST:

 Waar?

Wattenfabriek, Solleveld 35 - 9550 Herzele

° Deuren: 10.30u

° Concert: 11u

° Einde: 12.15u.

° Aansluitend: paella

Prijs: 55€ (concert, paella + gratis glas cava)

Koop HIER jouw tickets vóór 31/08/2022.

OPGELET: plaatsen zijn beperkt. 

 

Het enthousiasme en de dankbaarheid van het publiek van het flamenco optreden zorgde ervoor dat wij broeden op een volgende editie...

Flamenco is dan ook zo veel meer dan een bolletjesrok en castagnetten. Het is een levensstijl en een kunstvorm met een rijke geschiedenis dat in 2010 werd opgenomen op werelderfgoedlijst van UNESCO.

We laten er jou graag kennis meemaken en de authenticiteit van de flamenco ontdekken.

Een passionele beleving op het scherpst van de snede met ritmes die roeren en beroeren.

 

Scroll naar beneden en schrijf je in op onze nieuwsbrief zo blijf je op de hoogte.

 


Elena La Grulla is een stijlvolle en pittige flamenco-danseres, elegant en hoogstaand, gracieus en genereus. Haar indrukwekkend ritmegevoel met een buitengewone energie en emotie laat je niet onberoerd. 


Op haar tiende startte ze met flamenco-danslessen. Toen ze 17 jaar was verhuisde ze naar Madrid om les te volgen in de beroemde Flamenco-dansschool ‘Academia de Flamenco Amor de Dios’.

Ze vervolmaakte zicht bij de grootmeesters in de flamenco o.a. bij La Moneta, Marco Flores, Manuel Liñán, Joaquín Grilo, Manuel Betanzos, Alfonso Losa...

 

Sinds 2009 treedt ze op op festivals in binnen- en buitenland: op het Festival de Danza in Huesca (Spanje), NTGent, Flamenco Biënnale Amsterdam, Flamenco Festival Nijmegen, Gitaarfestival Rijsel, ‘La Feria’ in Arles, …

 

Elena won verschillende prijzen en onderscheidingen, waaronder de prijs “A la mejor interpretación de la danza” en in 2012 de “Premio del Jurado” (Festival de Flamenco ¡Viva España!).

Door Lille Philharmonic Orchestra werd ze uitgenodigd als choreografe en danseres voor een Spaanse productie.

 


José Ligero “El Titi”, is puur en traditioneel, waarvoor zijn vertolking van cante jondo (flamenco zingen) wordt gewaardeerd.

Vanwege zijn uitstekende artistieke kwaliteiten wordt José Ligero ook uitgenodigd in Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje.    

 

José groeide op in een artistiek gezin in de wijk Triana in Sevilla.

Van jongs af aan voelde hij zich aangetrokken tot ‘el cante’ de zang dat hij verder ontdekte via zijn vader en andere leraren uit de zigeunerbuurt.

Op 14-jarige leeftijd verhuisde hij met zijn ouders naar België waar hij in kleine settings zong.

 

In 1998 besloot hij zich professioneel toe te leggen op de flamencozang en deelde hij het podium met: Jose Toral, Antonio Segura, Alexander Gavilan, Carmen Fernandez, Joni Cortes, Federico Ordoñez, Antonio Martinez, Sofia Yero, Marisol Valderrama, Saidja la Zambra ...    

Zonder het respect voor de traditie te verliezen, staat José Ligero open voor vele flamenco-fusionprojecten. Hij werkte samen aan projecten met de gitaristen José Toral , Myrrdin de Cauter en Yves Vandewalle.

 


Antonio Segura, uit Sevilla, begon op 11-jarige leeftijd gitaar te spelen en studeerde bij enkele van de grootste flamencomeesters: Isidoro Carmona - Mario Escudero - Pedro Escalona - Rafael Moreno...

Van 1992 tot 1994 studeerde hij aan de Jazz Studio in Antwerpen, waar hij harmonie, muziektheorie en arrangementen studeerde.

 

Hij is mede-oprichter van de groepen Yerba Güena - Faena - Macande en neemt deel aan verschillende internationale tournees met andere muziekculturen zoals jazz en oosterse muziek. 

Antonio Segura werd uitgenodigd op de belangrijkste Belgische festivals waaronder: Couleur Cafe, Sfinx, Belga Jazz Festival (Palais des Beaux Arts) Brussels Summer festival, Fetes de Wallonie, Francofollies, Jazz Marathon (Grote Markt)...

En deelde het podium met Belle Perez - Toots Thielemans - Sara Sanchez - Jeff Bodart - Nicolas Fiszman - Jeroen Van Herzeele - Sioen - Rafael Habichuela - Paco el Lobo - Ani Cali - Emilio Maya ...

 

Voor vele studio-opnames werd hij uitgenodigd door : Belle Perez -Maurane - Gilbert Montagné - Fernando Lameirinhas - Jeff Bodart - Francis Goya - The Voice Belgium -  Fakhir (Pakistan) - Mousta Largo - Dinky Toys - Bea Luna - Nono Garcia - Paco el Lobo - Viktor Lazlo – Frank Michael - Will Tura - Frank Galan - Sandra Kim - Javier Puertas ...

 

Hij componeerde muziek voor verschillende toneelstukken: Minotaur - Marins Sinbad, voor de bioscoop: ‘Enkele reis’ en voor het album van de groep Macande "Y lo que nos queda".

 


Jouw feest:

Spaanse wijn & muziek gaan hand in hand.

Wij leveren de cava, wijn én de muziekband, artiest(en). Ongeacht het muziekgenre kan dit gaan van een kleine bezetting met 1 muzikant tot een grotere band die jouw gasten aan het dansen brengt. 

Een selectie uit verschillende muziekgenres waaronder Ritmo Latino, Flamenco en Covers met professionele artiesten die zalen weten te vullen met prachtige performances. Aldus voor elk wat wils.

Evenals paella live show cooking met een professionele cortador behoort bij de mogelijkheden.

Neem gerust contact op om even af te stemmen: 

info@eltablao.be - 0468/42 70 18

Ritmo Latino

Flamenco

Covers


Degusteer cava en Spaanse wijn.

 

Spanje heeft de grootste oppervlakte aan wijngaarden ter wereld. Europa's land met meer zonuren per jaar, 73 productiegebieden voor kwaliteitswijnen, +/- 4000 wijnhuizen. Een scala aan inheemse kwalitatieve druivensoorten zoals Tempranillo, Verdejo, Xarel.lo, Pansa Blanca, Macabeo, Parellada... De internationale druivensoorten zoals Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Grenache...hebben zich perfect aangepast. 

 

Maak kennis met cava en Spaanse wijn tijdens een heerlijke degustatie. Goede wijn smaakt beter in leuk gezelschap.

  • Minimum 6 personen.
  • 8 verschillende soorten cava & wijn
  • Voor een vrijgezellenfeest, verjaardag, housewarming, bedrijfsevenement,….of zo maar.

Prijs:

35€ per persoon.

Zijn jullie met veel meer, laat het me weten voor de mogelijkheden.

Duurtijd: +- 2u.


Paella.

 

Paella komt oorspronkelijk uit de lagune van Albufera in Valencia en werd voorheen alleen gemaakt met kip en konijn. Het Valenciaanse gerecht is uitgegroeid tot een nationaal symbool voor de Spaanse keuken. Er zijn ontzettend veel variaties in paella, waardoor sommige regio’s andere ingrediënten gebruiken dan andere. De hoofdingrediënten zijn rijst, stukjes kip, konijn, tomatenbasis, garrofónes, zeevruchten, vis en schaaldieren, snijbonen en saffraan. De basis in paella is altijd hetzelfde. De paellarijst wordt gekookt in een bouillon voor de smaak en mooi geel gekleurd door de saffraan. In principe zijn er drie paella’s. Elke provincie van de regio Valencia heeft een specialiteit. Zo heeft de provincie Valencia de Paella Valenciana die gevuld is met kip, konijn, slakken en grote bonen. De provincie Alicante heeft de Paella de Marisco, die voornamelijk gevuld is met zeevruchten. De provincie Castellón heeft de Paella Mixta die zowel vlees als vis bevat. Daarnaast is er een met alleen groente, die vaak ook vegan friendly zijn. De zwarte variant heet paella nero, die met inktvisinkt wordt gekleurd.

Paella wordt al gemaakt sinds de achtste eeuw. Op een houtvuur wordt dit in een grote paella pan klaargemaakt. Maar waar komt de naam vandaan van dit heerlijke gerecht? ‘Para ella’ of ‘patella’, veel mensen twijfelen eraan. Men beweert dat een van deze benamingen de originele naam is voor paella. Para Ella zou betekenen ‘voor haar’, omdat paella alleen door mannen werd gemaakt. Patella betekent in het Latijn, pan. Sommige beweren dat paella voortkomt uit de restjes van vorige dagen, die samen worden gevoegd in een pan.

 

Laat u verwennen door onze paelleros en bestel tijdig uw geliefkoosde paella.

  • Minimum 4 personen.
  • Paella rico: paella verrijkt met zalmfilet, scampi's, gamba, inktvis, mosselen, kippeboutjes en worstjes - 24€
  • Paella carne: paella verrijkt met kippebout, worstjes, chorizo, konijn en ribbetjes - 24€
  • Paella marinera: rijkelijke vispaella met extra scampi, gamba en extra visfilet (extra langoustine apart te bestellen) - 27€
  • Paella vegan: heerlijke paellarijst met groentenmengeling, gevulde tomaten, vegeburger en gevulde champignons - 24€