Pago de Tharsys

De drie cava's met het keramisch embleem, zijn de drie godendranken van Pago de Tharsys, opgedragen aan de drie Gorgonen uit de Griekse mythologie. De wondermooie zussen MedusaStheno en Euryale waren zo mooi dat ze zich de jaloezie van Athena op de hals haalden. Poseidon (god van de zee en water) werd verliefd op Medusa en verleidde haar in één van de tempels van Athena. Zij ontstak in woede en veranderde de drie zussen in afzichtelijke monsters met bronzen vleugels, klauwen, slagtanden en slangen als haar. En als je ernaar keek versteende je.

 

 

Oorsprong.

De oorsprong ligt in de aarde; de voorouders van Pago de Tharsys werkten en leefden meer dan 200 jaar geleden op deze grond.

Zij voelen zich bevoorrecht om door te gaan met het bewerken van deze grond en het verbouwen van zeer gewaardeerd fruit. De wijnmakers hopen dat de volgende generaties voor dit erfgoed zullen blijven zorgen en de wijnen zullen blijven produceren die hun geschiedenis vertelt.

 

Geschiedenis.

Pago de Tharsys is een prachtige, door een familie gerunde wijnmakerij, omringd door 12 hectare biologische wijngaarden, olijf- en amandelbomen. De ondergrondse wijnmakerij dateert uit 1808 en is uitgegraven in het kalkstenen gesteente dat kenmerkend is voor dit pand. Het is in deze ondergrondse wijnmakerij waar de cava's rijpen. Het is één van de pionierswijnhuizen in de productie van cava's in het Requena-gebied, in de buurt van Valencia.

Tegenwoordig is het gespecialiseerd in lang gerijpte biologische cava's. Pago de Tharsys en zijn wijngaarden bevinden zich 700 meter boven de zeespiegel, op rijke kalksteenbodems, twee factoren die hun cava's kenmerken met een extra frisheid, elegantie en lange levensduur.

 

In 1991 besloten Ana Suria en Vicente García om de oude wijnmakerij te renoveren en deze uit te rusten met de nodige middelen om wijnen te maken die de bijzondere kenmerken van deze unieke site benadrukken.

 

Uniek van nature.

Hoogte en locatie.

Gelegen op 700 meter boven de zeespiegel. Op deze hoogte zijn er zeer grote temperatuurschommelingen tussen dag en nacht, wat betekent dat de druiven kunnen rijpen zonder aan zuurheid of frisheid in te boeten.

 

Uniek van nature.

Bodem en ecologie.

Gevormd door erosie van de enorme kalksteenbodem in de ondergrond die 30 miljoen jaar geleden werd gevormd door een proces van sedimentatie van skeletten van aquatische micro-organismen.

Ecologie: Pago de Tharys behandelt de grond en de wijnstokken in overeenstemming met de normen voor biologische landbouw. Zij gebruiken geen herbiciden, chemische bestrijdingsmiddelen of synthetische meststoffen. Om het evenwicht van de natuur in de wijngaard te respecteren gebruikt Pago de Tharsys natuurlijke hulpbronnen en organische meststoffen.

 

 

Traditie.

Traditie is de solide basis waarop de inspanningen van Pago de Tharsys is gebaseerd: respect voor de natuur en haar natuurlijke cycli, gebruik maken van handmatige processen om de allerbeste kwaliteit te garanderen: snoeien, versnipperen van de stekken, oogsten in kisten, druiven selecteren op tafels, omkeren, ontstelen, etiketteren ...