Pago de Tharsys

De drie cava's met het keramisch embleem, zijn de drie godendranken van Pago de Tharsys, opgedragen aan de drie Gorgonen uit de Griekse mythologie. De wondermooie zussen Medusa, Stheno en Euryale waren zo mooi dat ze zich de jaloezie van Athena op de hals haalden. Poseidon (god van de zee en water) werd verliefd op Medusa en verleidde haar in één van de tempels van Athena. Zij ontstak in woede en veranderde de drie zussen in afzichtelijke monsters met bronzen vleugels, klauwen, slagtanden en slangen als haar. En als je ernaar keek versteende je.

Lees meer »

DO rijst Santo Tomás - Albufera

Arrocerías Antonio Tomás, een familiebedrijf opgericht in 1962 door Antonio Tomás, behoudt de waarden van kwaliteit en direct contact met boeren en klanten, bijgebracht door de oprichter, maar probeert innovatie, respect voor het milieu en marktvereisten te combineren met traditie in de productie van rijst die uitsluitend in Spanje wordt verbouwd.

Lees meer »

Hoezo wijn zonder sulfiet?

Waar biologische wijn gecertificeerd is en met criteria is vastgelegd, is natuurwijn meer een filosofie. Natuurwijn heeft geen vastgelegde wettelijke kenmerken. Er is geen regelgeving die zegt waaraan natuurwijn moet voldoen.

Lees meer »